Saturday, January 2, 2010

Saat kegembiraan, penuh kesengsaraan..

Tahun baru Gregory 2010 menjelang semalam..Kegembiraan tergambar..Wah, gembira sungguh..umur masih dipanjangkan oleh Allah...

Bunga api, warna warni langit mencerah, jeritan kegembiraan, saat countdown 5..4..3..2..1..0..
POM!!
NAMUN!!!

Di sebalik kegembiraan kita..insan lain berduka,bunyi dentuman bunga api di sini..sebaliknya di sana bunyi dentuman BOM PEMUSNAH, kematian orang tersayang menghantui, ketakutan, resah, kesakitan..semua ini dirasai ikhwah kita di Palestin..

Jabalia – Infopalestina: Pasukan Israel kemarin sore Jumat (1/1) menyerang wilayah Azbah Abdu Rabbih timur Jabalia Jalur Gaza Utara dengan satu roket darat.

Demikian sebut sumber lokal yang menambahkan kepada Infopalestina bahwa roket Israel itu berasal dari wilayah Palestina jajahan Israel tahun 1948 yang menyebabkan dentuman keras yang didengar oleh warga.

Sumber juga menyebutkan, sejumlah mobil ambulan berdatangan ke lokasi kejadian untuk mencari korban luka akibat serangan.

Ya Allah..bagaimana kami sanggup melupakan saudara kami di palestin..Ampunkanlah kelekaan kami ya Allah, kami terlena dengan ni'mat yg Engkau berikan..

'Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur

Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”

--------------------------

Kesedaran?tidak cukup...apa tindakan kita?!!Masing2 kita fikirkan..

Ighfirlana wanshurna ya Allah..

Salah satu tindakan?

http://coretan-mojaheed.blogspot.com/2008/12/ke-mana-arah.html

No comments: